tisdag 4 januari 2011

Har ni tänkt på....

..att hastighetsskyltarna vid vägarna är olika stora beroende på om dom visar en lägre eller en högre hastighet än den nuvarande? Det är rätt stor skillnad, den stora är typ 50% större än den lilla. Det satt jag och filurade ut när jag åkte till jobbet imorse! Dom stora skyltarna används självklart när hastigheten blir lägre än den nuvarande tillåtna. Och dom små när hastigheten höjs. Det är ju nästan så man tror att våra politiker tycker att vi ska missa skyltarna som visar att hastigheten ökar!

En annan sak som jag oxå upptäckte är att om du kör på en 70 sträcka osså blir det 50 så sitter det en skylt på varje sida om vägen men om du däremot kör på en 50 sträcka och dom bara vill påminna om att det e 50 så sitter det bara en skylt på höger sida :P

Ytterligare lite totalt onödigt vetande!

2 kommentarer:

  1. Coolt, det har jag inte tänkt på!

    Precis. Om hastighetsbegränsningen ändras så ska det alltid sitta två skyltar. Är det däremot bara en påminnelse så ska det bara sitta en skylt :) Så om du missar en skylt och inte vet om det är tex 50 eller 70 och du kör i 50, och det kommer en 50-skylt, så vet du att du gjort rätt :)

    SvaraRadera
  2. Undra om det finns nån bestämmelse för hur ofta det ska sitta en påminnelse eller om det bara e lite godtyckligt?

    Fast det stämmer inte alltid, här i B-linge sitter det en liten på ena sidan och en stor på andra sidan av vägen när hastigheten ändras från 50 till 70 :P Dom kanske hade slut på små skyltar?

    SvaraRadera